Friends.

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Simons födelsedag!!!
Kom hem från ALE-house för ett tag sedan, mitt och grabbarnas favorit ställe. Blev som vanligt våra zingers (kyckling) men jag och mattias valde bort den feta pommen och tog sallad istället. Bra val!
Nu ska jag ta och sova, blir en lång dag imorgon. Ska upp tidigt, iväg till skolan för frukost, sen blir det en dag i Orlando med Deniz, Simon och Bia. Roligt! Och på kvällen blir det kalas till Simon/dansken, och i hans ära kommer alla bära vita och röda kläder. What a great party!

New lens.

Igår kväll satt jag i ungefär en och en halv timme och försökte skapa ett ebay-konto. Det är inte det att jag är dum på något sätt och inte fattar hur man gör, utan man kom aldrig vidare till nästa steg i processen liksom. Irriterande! Köpte tillslut en ny lins, 18-105mm för er som säger det nåt.
Sen idag försökte jag skapa ett ebay-konto, bara för att testa och det gick! Då tänkte jag; "jag kan ju testa buda på någonting som snart tar slut, där är det säkert många som budar så jag inte vinner" och vups så vann jag en annan lins, wide angle 35mm, för 400 spänn! Fattar ni hur billigt det är eller? Visst den är inte sprillans ny, men den fungerar säkert lika bra för det! Så nu för 2000 rikstaler så får jag en sprilans ny lins (vilken jag ville ha) plus en begagnad extra! Sjukt bra! Nu återstår det bara att vänta och se när de kommer..

Old love.

Den här bilden är tillägnad min käre vän Christin Dimell;
LOOK WHAT I FOUND TODAY!!!!! Så himelsk var det, önskar jag kunde skicka hem lite åt dig!

Conscious.

Kom precis hem från en åktur till Sanford tillsammans med Cali och Mattias. Blev en sväng in på H&M, vilket resulterade mycket bra för oss alla tre. Cali köpte sig en snygg outfit till banketten nästa vecka (så klart jag som valde ut den, stolt!) och mattias lite t-shirts och jag själv shorts plus smycken till banketten. Shortsen var de vita med hög midja från Conscious Collection som jag velat ha så länge. Äntligen! Kommer sitta fint i sommar tillsammans med en färglad topp. Så snyggt!

Easter on IKEA.

Söndagen under påsk helgen firades på Ikea. Gissa om vi gick galva i cafeterian och mat plus godis avdelningen. Herre jösses!! Varför har vi inte åkt dit tidigare?

Celebraties.

Glömde säga det, men när jag och Deniz var på Universal gick vi på en djur show. Dom hade tränat upp allt ifrån fåglar till tvättbjörnan till grisar till schimpanser. Fan va roligt det var att se! Sedan hade de lite kändisar med; Marley från filmen "Marley and me", örnen i "Mumien"- filmerna, papegojan i "Bruce den allsmäktige", och den lilla hunden i "Men in Black". Coolt! Önskar jag hade en sån hund som var så lydig och fin som Marley!

Universal studios.


Som sagt, igår åkte jag och Deniz och spenderade hela dagen i Orlando. Började med lite karusell åkning på Universal. Var där när det öppnade, och det var så himla lyckat! Inga köer alls. Sist vi var där stod vi i kö i minst en timme på alla attraktioner, men nu stod vi som längst i 20 minuter! Rock it som ni ser på bilden var endast 10 minuters kö bland annat, så vi sprang runt som små barn mellan alla berg-och-dal-banor. Sjukt roligt!
(O jaa, den går i 90 graders vinkel rätt upp!!)

Efter det åkte vi till Florida Mall för lite shopping. Själv införskaffade jag mig en byxdress plus en spets t-shirt från H&M. Sen kommer jag snart få hem skor till banketten som är i början av maj. Deniz köpte sig en t-shirt och en skjorta, snyggt! Conscious Collection från H&M förstås.

Nu sitter vi, (jag Mattias och Deniz) och väntar på Simon och Bia som ska komma hem från Orlando, så vi kan komma in i deras hus och låna stora TVn för lite filmkväll.

Orlando.


Hela dagen spenderades i Orlando. Åkte iväg tidigt på morgonen för att skjutsa grabbarna grus (Simon & Mattias) till skolan och käka frukost för att sedan ta oss vidare mot Orlando. Ligger i sängen och är helt död. Träningsvärken har tagit kål på mig hela dagen när vi har gått så mycket. Många i laget är ute på klubben nu men vi européer är så lata och ligger hemma och ska sova! Vi tar vårt eget party imorgon istället. Nej, nu ska jag sova, berättar mer om dagen imorgon (om jag har tid). Men jag kan säga det att jag stötte på många "kändisar" idag...
God natt!

I stil love you.

Även om det är över ett år sen jag fick beskedet, så minns jag den dagen som igår. Minns smärtan att se alla så ledsna, och inte tala om smärtan man kände själv när man satt ensam.
Idag skulle det varit din födelsedag, 90 år. Det firar vi inom oss idag för din skull.


I sommar kommer jag äntligen få åka norrut igen och träffa alla underbara släktingar. Förhoppningsvis får vi med oss Deniz så han får träffa den andra, lite mindre galna, halvan av släkten. Längtar redan! Och det var ju precis det hon älskade, när man samlades, släkt och vänner, och bara pratade och umgicks tillsammans. Och för inte tala om att åka bil, hon sa alltid att hon kunde sitta och åka runt hela dagen i bilen, och där satt vi 4 stycken i baksättet och trängdes och bara nickade. Det var tider det.
Tankarna går till min kära saknade farmor Ellen idag.

Overweight.

Var uppe med tuppen för att köra mitt gympass som Deniz hade skrivit åt mig. Jävlar vad jobbigt det var. Känner att jag är liiite ur form alltså. Har klagat på att jag känt att jag gått upp i vikt (inget överdrivet alltså, men man kan ju ha sina ups and downs) så jag bestämde mig för att börja träna på nu så gott jag kan och har tid. Vilket sammanträffande att vi mätte kropps fett på lektionen idag. Först mätte vi BMI (Body Mass Index) vilket visade att jag var underviktig... Okej det visade att Thomas var överviktig och det är han inte! Men i alla fall. Sedan fick vi använda en apparat som visade vårt procentliga kropps fett. Jag hade 11.3%, själva skalan började på 12% så jag fanns inte ens med där! Och som idrottare borde man ha 16-20 om jag förstod rätt. Illa, illa.. Men jag ska nog boka in ett möte med min lärare så vi kan ta reda på kropps fett och vad jag borde äta mer och mindre av.
Nu ska jag ta och städa mitt rum lite. Gör inte det allt för ofta. Sen har jag börjat packa ihop en väska inför hemresan till Sverige! Ja vet, tidigt men va fan man blir ju bara glad av det! Och använder ändå inte vinterkläderna nu.

Awards.

Fick lite förfrågningar om vad jag och Deniz fick pris för. Jag fick för Women's swimming, och Deniz för Men's swimming. Lärarna och personalen på skolan har röstat fram oss två för bra jobb både i vattnet och vid skolbänken. Det var alltså en person i varje sport som fick.
Sedan fick Deniz ett så kallat "Who is who" pris, vilket är studenter som sticker ut, kämpar, bra betyg, bra/hjälper för andra studenter och skolan. Totalt var det 18 personer tror jag som fick detta pris, av totalt 18000 elever. Så det säger ju ganska mycket! För att få detta pris måste man ha gått minst 2 år på skolan.

Good night.

Nu måste jag sova, ska nämligen upp och köra ett gym pass innan skolan imorgon! Inte haft morgonträning sen mitten på februari! Deniz skrev ett pass åt mig, så nu blir det att börja köra på ordentligt!
Skrev för övrigt 5 sidor på min research paper idag, inte dåligt! (Se mamma, jag sa ju att jag skulle få till en bra pluggdag!) Men jag hann även med mycket andra bra och rolig saker också. Nej nu måste jag sova!!

Photography.

Snart är det sista och avgörande klassen i fotokursen. Som "final" ska vi rama in tre av våra bilder, som vi ska förstora upp och sedan hänga på väggen. De tre bilderna måste ha något tema, eller något gemensamt. Fan va svårt det är att komma på vilka man ska ha alltså!
Hade några av mina foton som jag tagit genom kursen gång på datorn nu, så tänkte passa på att visa några för er. (Väldigt blandat material!) Någon av dessa ni gillar?



Dagens fakta - Laktosintolerans

Hejsan allihopa, Deniz är tillbaka med lite nyttig fakta som kan vara kul att veta.

Som vi alla vet finns det folk som är laktosintoleranta. Det innebär att man saknar ett enzym som bryter ner laktosen i kroppen. För laktos är en sockerart som behövs brytas ner. Saknar man då enzymet laktas, kan inte kroppen bearbeta den här sockerarten och man mår dåligt i magen och kanske till och med kräks.

Men det riktigt intressanta är faktiskt att laktosintoleranta är normala och vi som kan dricka mjölk utan att må dåligt är dem konstiga. I människans historia har vi blivit muterade på ett sätt. Om vi tänker oss alla andra däggdjur: dom bröstmjölkar bara när ungarna är små, sen när dem växer upp får dem ingen mjölk. Och det är precis så det skall vara. Enzymet ska med automatik bli avaktiverat efter ca 4 människoår, men en gen har gjort att vi inte har avaktiverat den med tiden, därför kan vi dricka mjölk idag utan att må dåligt.

Slutsats; laktosintoleranta är normala, och vi som kan dricka mjölk är problemen.

Dagens fakta damer och herrar.


Movie night.

Nu ska jag iväg till bion och kolla den nya Scream filmen som har premiär idag, tillsammans med Cali, Sammy, Mattias och Simon. I'm gonna die!!!

Getting redy.

Sitter i skolans bibliotek med en kopp Chai-te. Gor mig redo for att skriva min rough draft till vart research paper. Min mobil fungerar inte langre. Den har helt plotsligt blivit jatteseg och jag far inte sms. Ibland kommer de inte fram alls och ibland kommer de efter typ 2-4 timmar. Whohoo for det ar verkligen da man behover dom liksom! Ska ta och aka till T-mobile idag och se om de kan fixa skiten.

Men nu: plugg plugg plugg...

Monki.

Var inne på Monki's hemsida idag också. Hittar något plagg där då och då. Men idag blev jag förälskad i den här blusen! Så himla fin och det skriker Eve om den. Önskar de hade så man kunde skicka efter, men tyvärr är det ju bara i butik. Åh jag vill verkligen ha den här till sommarn. Så enkel och fin. 350 riksdaler.

H&M Conscious Collection.

Idag släpptes H&M's Conscious Kollektion. Glömde totalt bort det, fick syn på det idag efter jag kom hem från skolan och allt var ju typ slut sålt överallt! Tusan också! Har jag tur åker jag till Orlando i helgen och tar ett besök på Florida Mall. Hoppas jag kan hitta den här västen då bland annat, så himla fin!

Earings.

Åhh jag är så sugen på att göra mina egna smycken. Jag tror allt att jag ska försöka göra något åt det i helgen. Införskaffa massa blandat material och bara pyssla ihop. Designa smyckena precis som jag vill ha dom! Vilken dröm... På tal om dröm, nu måste jag sova...



Orange.

Ikväll kände jag för att piffa upp min kommande Sommar-i-Sverige-Garderob. Skickade efter 3 färgglada linnen från Nelly, och denna oranga skönhet från Zara. Så när jag kommer hem från USA kommer de ligga där och vänta på mig.


(Bild lånad av idavendela.blogg.se)

Women's swimming.

Lovade ju att lägga upp en bild på priset jag fick. (Nu ser du det mamma, haha)
Inramat och grejer!
Det var lärarna och personalen på skolan som röstade fram vilka som fick priserna.
Härligt att få lite cred för sakerna man gör på skolan!

Bara du och jag.

Här kommer en musik video där Mattias syster är med, fin låt och söt video!

Award.

Lägger upp en bild lite snabbt från prisutdelningen, lägger upp mer bilder och berättar lite mer en annan gång.
Nu ska jag kila iväg ut i solen istället!

Award.

Nu ska jag iväg till skolan till någon "Award"-grej. Vet inte riktigt vad jag ska få pris för men det återstår att se :)

Chris Medina.

Vilken man, han håller sina ord, och han visar verkligen sin kärlek för henne. Jag blir helt tagen!
Real love.



Travel shoot, portraits

Idag ska vi lämna in en ganska stor uppgift i fotokursen. En travel shoot som vi har jobbat med i ca två veckor. Tänkte visa er lite av de bilderna. Vi fick 5 kategorier vi skulle fota: color/beauty, portraits, group of people, detail och wide angle. Här kommer några av porträtt bilderna:

What are words.

Fin låt, känslosam, men fin.
Gillar speciellt slutet.

No where to go but up.

Igår var det exakt ett år sen jag fick samtalet, som förändrade allting.
Det känns fortfarande som igår.
Det finns ingen väg att gå förutom upp, och jag ska nå toppen!
De oberäkneliga tårarna som föll ner för min kind ska förvandlas till tårar av skratt och glädje.
No where to go but up!

Swimming.

Lovade att visa det slutgiltiga projektet i Sport Nutrition. Domarna överväger fortfarande resultatet, men vi har goda chanser att vinna, läraren sa att våran var bäst enligt henne när alla andra hade gått ut ur klassrummet. Tävlings inriktade eller vad?

40 days left!

Sitter och hjälper Mattias med matten nu och han räknade precis ut att det är....
40 DAGAR KVAR TILLS VI ÄR HEMMA PÅ SVENSK MARK IGEN!!!!!

Accessories.

Från Topshop.I like it!


Idag var det tänkt att Deniz och jag skulle ha åkt till Orlando för att gå på Universal plus lite små shopping. Tyvärr blev det inte så, på grund att att vi inte kunde låna bilen. Blev en chill-dag istället. Kom precis hem från Micheal's där jag köpte ramar till mitt projekt i fotokursen. Åh, jag blev helt kär! Dom har två fulla gångar med bara smyckes attiraljer, så ska dit och shoppa loss någon gång så ska jag designa mina egna smycken!! Hur roligt är inte det? Åh jag kan inte vänta!

Sport Nutrition project

Idag har jag spenderat HELA dagen till att göra färdigt vårat projekt arbete i Sports Nutrition. Det är inte riktigt klart än, ska sätta dit själva faktan och allt imorgon bitti innan redovisningen. Lite roligt och annorlunda var detta alla fall. kändes som man var tillbaka på mellanstadiet nästan, haha. Vi var tvugna att gå in för det alla fall för vi får massa extra poäng till slutbetyget om vi vinner! Hoppas, hoppas!
Här har ni det, vårt projekt arbete. Hade bara en vecka på oss, och förstås började vi med det idag, dagen innan redovisningen. Inte riktigt klar, men visar er en bild imorgon när den är 100% :)

Bondfire.

Kom precis hem från andra sidan gatan. Vi hade lite små mys med glass, stössel, chockladsås och brownies framför en brasa. Tvillingarna Sammy och Sara fyller nämligen år idag. Så trots att jag duschade precis innan, måste jag hoppa in i duschen igen. JÄVLA RÖK!


Happy birthday again, Sara and Sammy!

Extreme room makeover?



Är mycket inne på inredning nu också. Hela kvällen igår satt jag inne på IKEA's hemsida och bara drömde mig bort. Funderar på att måla om rummet hemma i Sverige när jag kommer hem. (Har dock inte pratat med mina kära föräldrar om det än, men när de hör planerna blir dom nog nyfikna.) Saknar IKEA så mycket! Visst, vi har en i Orlando, en timmes bilresa här ifrån, men har aldrig varit där än. När jag kommer hem till Sverige ska jag definitivt till IKEA och införskaffa mig dessa två dekorationer, (dock ska båda vara svarta) och sedan en STOR spegel med svart ram. Plus lite fina ramar och rama in mina bilder från fotoklassen. Det kommer bli sååå snyggt!!!

Practice.



Kom hem från en löprunda för ett tag sedan. Jag ville ut och springa och Deniz passade på att låna Domenic's cykel för att följa med mig. Blev en lite längre tur än förväntat så vi turades om att springa och cykla. Jäkligt roligt att se Deniz springa igen, (för er som inte vet har han stressfraktur i ryggen och kan inte göra vissa rörelser.) Nu blir det plugg, eller plugg och plugg: redigera bilder, och sedan ska jag göra middagen. Senare ikväll åker nog vi svenskar plus dansken iväg till Blue Springs igen för att kolla på alla "fireflights" eller eldflugor. Det kommer tydligen sjukt många och det är jättecoolt!

Shopping.

Hade inte tid igår att visa mina senaste inköp, men tar mig tiden nu:


1. Lauren Conrad's bok Style: Hennes nyaste bok, och den vänder sig till oss tjejer som aldrig kan bestämma sig vad vi ska ha på oss! Hon ger tips och idéer, inte bara om olika outfits och mixa och matcha, utan även hur man bygger upp sin garderob, hur man shoppar and so on. Har bara blädrat igenom den och läst introduktionen men jag älskar den redan!

2. ELLE Magazine's bok The ELLEments of personal style: Har även här bara bläddrat igenom och strö läst lite grann, men älskar den här också! Man får titta in i massa kändisars garderober, hus, liv, jaa allt! Tips och idéer om sin egen stil. Båda böckerna är riktigt snyggt designade och genomtänka, älskar att bara sitta och bläddra i dom.



Köpte även dessa 4 muggar på Anthropologie. Den butiken var riktigt härlig! Hade inrednings grejer plus kläder. Kläderna var inget att hurra över, dyra och inte något speciellt liksom. Men fanns hur mycket söta inrednings grejer som helst! Jag och Cali gick runt där inne i en evighet alltså. Köpte dessa för att har dom i mitt framtida kök, antingen hängandes på väggen eller uppställda på någon hylla. Home sweet home!

Nikon Lens.


JAG VILL HA!!!!
Kommer troligtvis bestalla denna linsen. Mamma berattade att hon deklarerade at mig och jag kommer fa 9000kronor!! Sen kanske jag kommer fa 450 dollar for skatter har i USA.
Pengar rullar in som det ska, det gar bra nu..


Jacksonville.

Gårdagen spenderades i Jacksonville tillsammans med Mattias, Simon och Cali. Började med shopping på ett "utomhus köpcentrum", och sedan vidare till ett annat köpcentrum för ännu mer shopping. Där efter åkte vi "down town" för att ta lite foton till vår fotokurs. Efter det åkte vi tillbaka till shoppingen för att besöka Urban Outfitters en sista gång. Jag har aldrig riktigt varit ett stort fan av den butiken, men den är fan grym alltså! LOVE IT! Vi avslutade med en middag på Pinera, nyttigt och gott! Första gången jag åt där, och var positivt överraskad. Ska verkligen dit igen! Mysig stämning och nyttig mat - verkligen inte likt de andra Amerikanska restaurangerna!

// Translate //Yesterday was spent in Jacksonville along with Mattias, Simon and Cali. Started with shopping on an "outdoor mall", and then on to another mall for more shopping. After we went "downtown" to take some photos for our photography course. After that we went back to the mall for a visit to Urban Outfitters for the last time. I've never really been a big fan of the store, but it's fucking awesome that is! LOVE IT! We ended with a dinner at Piñeres, healthy and tasty! The first time I ate there, and was pleasantly surprised. Will certainly go back! Cozy atmosphere, tasty food - certainly not like the other American restaurants!

Visar er ikväll vad som gömde sig i påsarna från gårdagens shopping. Kan ge er en ledtråd; inga klädesplagg...

Dagens fakta - Andningsbegär

Hejsan allihopa och välkomna till dagens fakta. Jag, Deniz, har smygit mig in på Evelinas blogg för att allmänbilda er läsare lite ytterligare med saker som kan vara intressant att veta.

Som vi alla vet får vi ett begär att andas när vi håller andan. Men den stora frågan är då, varför? Många skulle säga att det är syret i lungorna som tar slut. Fel. Kroppens förmåga att ta upp all den syre vi andas in är inte så effektiv dock. Så när vi verkligen behöver andas, är det inte brist på syre som påverkar det.
Lite snabb biologi för er som inte vet eller kommer ihåg först; cellandningen är en process där kroppen gör om druvsocker och syre till vatten, ATP (energi) och koldioxid. Vad gör då koldioxid i kroppen? Absolut ingenting. Det är ju det vi andas ut. Det är alltså en avfallsprodukt som kroppen inte vill ha. Det är ungefär som ett "gift" skulle man kunna säga. Så när koldioxidhalten i kroppen blir för hög reagerar kroppen och vill andas ut och ta in mer syre. Cellandningen sker alltså fortare än var kroppen tar upp syre.

Vad ska man då tänka på?
Hålla andan är inte farligt, man kan fortfarande bli bättre på det. Det är bara att vänja kroppen och kontrollera det. Men när man är ute och snorklar kanske man vill ner till det djupa. Då ska man inte hyperventilera för då får man ur sig den mesta koldioxidhalten i kroppen och bara har syre. Det betyder att när man får slut på syret i lungorna har koldioxidhalten ännu inte blivit så hög att man känner ett begär av andning. Kroppen kan då bara lägga ner och det blir då en så kallad "black out."

Där har ni folket, ut och lär alla andra nu!


My Friday.



Mesta delen av dagen spenderade vi i foto studion. (Bilderna visar jag vid ett annat tillfälle då jag lagt in bilderna på datan.) Tog evigheter för oss att komma in, på grund av den sega gubben som gav ut nyckeln. Tog ganska många bilder, men måste nog dit nästa vecka igen och ta mer. Fan vad roligt det är med fotografi!

När vi kom hem la vi oss och sov lite vid poolen. YES solen is back! Har gått och varit små deppig hela veckan på grund av regnet och stormen, men nu är solen här igen! Klippte nyss Deniz hår också. Det blev rätt så bra, min första "kund" så jag får vara nöjd, haha!
Nej nu ska jag gå och göra lite chicken nuggets och ris så ska jag och grabbarna grus käka middag. Lätt och gott! Ikväll blir det lugn filmkväll, och imorgon åker jag, Simon, Mattias och Cali till Jacksonville för lite foton och shopping! Sen blir det nog utgång på kvällen. Men nu: MAT!

Black Swan.

Igår kväll hade vi en mysig filmkväll. Det blev Black Swan, som jag sett fram emot så länge. Natalie Portman var grym grym grym!!!! Men själva filmen var lite konstig. Värd att de, men inte fler gånger än så.

RSS 2.0